Π.Καμμένος: Οι έλληνες στρατιωτικοί θα απελευθερωθούν πριν από το Πάσχα

«Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό σε όλα τα θέματα», ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας για τα τρέχοντα εθνικά θέματα στην τηλεόραση του ANT1.

Αναλυτικότερα, ο κ . Καμμένος μίλησε για το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και επανέλαβε τη θέση τους περί ομηρίας.

«Λυπάμαι πολύ που επιβεβαιώθηκα για τις δηλώσεις μου περί ομηρίας, το είχα πει γιατί ήξερα τι θα συμβεί. Είναι όμηροι γιατί βρίσκονται σε μια κλειστή φυλακή υψίστης ασφαλείας για ένα παράπτωμα που είναι από αυτά που αντιμετωπίζονταν ως απλά περιστατικά με την παρέμβαση των δύο ταξιάρχων και από τις δύο πλευρές.

Όταν είδα από την πρώτη μέρα ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας δεν λειτούργησαν, κατάλαβα ότι πρόκειται περί ομηρίας. Βρίσκονται για 26 μέρες στη φυλακή χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Αν η Τουρκία θέλει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατεί δύο ευρωπαίους στρατιωτικούς και του ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα με αφορμή το ζήτημα των στρατιωτικών πως «την πολιτική του υπουργείου την χαράζω εγώ σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργός».

Αναφερόμενος στη χθεσινό Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας στη Βάρνα, καθώς και στη στήριξη των ευρωπαίων ηγετών σε Ελλάδα και Κύπρο εξέφρασε την εκτίμησή του ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί θα γυρίσουν στην Ελλάδα πριν από το Πάσχα.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος μίλησε για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «η θέση των ΑΝΕΛ ήταν ξεκάθαρη, όπως για παράδειγμα στο θέμα της ονομασίας».

«Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το Μακεδονία και κανένα παράγωγό του για το Σκοπιανό. Αδύνατον να αλλάξει στην παρούσα φάση το Σύνταγμα των Σκοπίων», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας.

Ο πρωθυπουργός πιστεύει σε σύνθετη ονομασία για το Σκοπιανό. Εμείς διαφωνούμε και δεν το ψηφίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα των Σκοπίων δεν θα έρθει στη Βουλή πριν τις εκλογές γιατί δεν θα γίνει αλλαγή συντάγματος στα Σκόπια, αλλά αν έρθει θα πρέπει να υλοποιήσω τη λαϊκή εντολή που έχω κι αυτή είναι καμία χρήση του όρου Μακεδονία», σημείωσε στη συνέχεια.

Σχετικά Νέα