Π. Καμμένος: Η πατρίδα μας βγαίνει από μνημόνια και επιτροπείες

«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα για την πατρίδα μας. Έρχονται καλύτερες ημέρες» επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι «βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας».

Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων 14 διαμερισμάτων που πρόκειται να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την κρίση αυτά τα οκτώ χρόνια. Οικογένειες ολόκληρες διαλύθηκαν, άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, Ελληνόπουλα έφυγαν στο εξωτερικό – και αυτή ήταν η μεγαλύτερη πληγή για το έθνος – άνθρωποι αυτοκτόνησαν, παιδιά σταμάτησαν τις σπουδές τους. Έρχονται καλύτερες ημέρες».

«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα που θα έχουμε την τελική απόφαση από το Eurogroup, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ελπίζω ότι θα έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα οποία στερήθηκαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτά τα χρόνια και βεβαίως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι οικογένειές τους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο χρόνιο, όπως είπε, «πρόβλημα της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται λόγω υπηρεσιακών αναγκών, επιβαρύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Όπως είπε, το 2017, παραδόθηκαν 108 διαμερίσματα για τη στέγαση αξιωματικών, υπαξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος εξήρε το έργο των στελεχών του Μηχανικού στη διάρκεια της κρίσης, οπότε μέσω της ΜΟΜΚΑ πραγματοποιήθηκαν έργα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στην παραμεθόριο, στο ‘Αγιον Όρος, ενώ χάρις στα ίδια στελέχη η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΕ για τη δημιουργία των 5 Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών στα νησιά.

«Είχαν περάσει δύο χρόνια από τότε που εζητήθη η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση και είχε προχωρήσει το 20- 30% του ενός hotspot. Μέσα σε 13 ημέρες κάνατε περήφανη την Ελλάδα, κατασκευάσατε τα 5 hotspots τα οποία φιλοξένησαν οικογένειες προσφύγων, θυμάτων του πολέμου. Σε διάστημα μόλις 13 ημερών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σχετικά Νέα