Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 31st, 2016

Π.Καμμένος:Η είσοδος στον μηχανισμό στήριξης και η εμπλοκή του ΔΝΤ χρήζουν διερεύνησης

kammenos456-1021x578Την ανησυχία της Αθήνας για τις εξελίξεις στην Τουρκία εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όμως, τονίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη περιοχή, γεγονός που της επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την ανάληψη πρωτοβουλιών στο επόμενο διάστημα για την επίλυση του προσφυγικού στην κατεύθυνση επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους.

Όπως τονίζει, η είσοδος στον μηχανισμό στήριξης και η εμπλοκή του ΔΝΤ χρήζουν διερεύνησης, ενώ, σχολιάζοντας την παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για τα πρόστιμα της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, αναφέρει ότι μέρος των αποφάσεων από το 2015 και μετά έγινε με πολιτικά και όχι αμιγώς οικονομικά κριτήρια.

Επίσης, μιλά για τον ρόλο και τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία, και χαρακτηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση ως απαρχή σύναψης ενός νέου συμβολαίου της πολιτικής με τους πολίτες.

Εκφράζει την πεποίθησή του ότι η σταθερότητα και η γεωπολιτική δύναμη της χώρας φέρνουν επενδύσεις ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία και πρωτίστως να μειωθεί η ανεργία, ώστε να ελαφρύνει η πίεση προς τον ελληνικό λαό που έχει φθάσει στα όριά της.

Επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για μειώσεις στα μισθολόγια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και υπογραμμίζει ότι υπάρχει προσωπική δέσμευση τόσο του ιδίου όσο και του Πρωθυπουργού ότι, ανεξαρτήτως των απαιτήσεων των πιστωτών, δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του προσωπικού.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo