Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Αυγ 19th, 2016

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης με αφορμή την τραγωδία στην Αίγινα

Áßãéíá: ÔÝóóåñéò íåêñïß êáé äýï óïâáñÜ ôñáõìáôßåò óå óýãêñïõóç óêáöþí.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÓÔÅÖÁÍÏÕ)«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ Κυβέρνησης-Αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες με αφορμή τις άθλιες αναρτήσεις δημοσιογράφων για την τραγωδία στην Αίγινα που θέλουν 3 υπουργούς να επιβαίνουν στο φονικό ταχύπλοο .

Η Κυβέρνηση απαντά στον λασπολογία τονίζοντας πως «δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί κανείς ότι ένα τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 4 συνανθρώπων μας, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τον άθλιο θόρυβο και τις «φήμες» μετά το τραγικό γεγονός στην Αίγινα.
Και προσθέτουν:

Και όμως έγινε.

Και όχι μόνο από περιθωριακά έντυπα και ιστοσελίδες αλλά από δήθεν έγκριτους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.

Ο αυτόεξευτελισμός είναι δικαίωμα και του κ. Άρη Πορτοσάλτε και του κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Δεν πρόκειται να τους το στερήσουμε σε καμία περίπτωση.

Όσο για την εφημερίδα «Τα Νέα» που σήμερα έσπευσε να προβάλλει με πρωτοσέλιδο ένα γεμάτο υπόνοιες ρεπορτάζ για φήμες που δήθεν ξεκινούν από τις παραλίες της Αίγινας, τι να πούμε;

Και άλλοι χρεοκόπησαν αλλά δεν έκαναν και έτσι.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα υπονοούμενα όσο και για την ευθεία επίθεση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα. Όσο ξεπερνάτε τα όρια της χυδαιότητας τόσο περισσότερο ευδιάκριτο γίνεται στους πολίτες το επίπεδο της αντιπολίτευσης που ασκείτε.

ΣΥΡΙΖΑ: Άθλιες αναρτήσεις δημοσιογράφων για την τραγωδία στην Αίγινα αποδεικνύουν ότι το βαρέλι της συκοφαντίας δεν έχει πάτο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις άθλιες αναρτήσεις δημοσιογράφων για την τραγωδία στην Αίγινα
Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου:

«Η λάσπη και η εμπάθεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση δεν είναι κάτι καινούριο. Σε όλα όμως υπάρχει ένα όριο, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Μετά τα συκοφαντικά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου για την τραγωδία στην Αίγινα, σήμερα είδαν το φως και άθλιες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιογράφων, όπως ο Α. Πορτοσάλτε και ο Μπ. Παπαπαναγιώτου, για να μας αποδείξουν ότι το βαρέλι της συκοφαντίας δεν έχει πάτο».

Σημειώνεται πως ο Άρης Πορτοσάλτε έφτασε στο σημείο να γράψει στο λογαριασμό του στο Twitter, «Ο Στ.Θεοδωράκης ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους επιβαίνοντες στο σκάφος στην Αίγινα! Τι έγινε,οδηγούσε ΣΥΡΙΖόπουλο κ το καλύπτουν;», ξεπερνώντας κάθε όριο συκοφαντίας.

Στην συνέχεια η αντιπολίτευση προχώρησε σε  αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης  με αφορμή τις βολές του Μαξίμου κατά ΜΜΕ για τη φημολογία σχετικά με την διαψευσθείσα παρουσία υπουργών στο φονικό ταχύπλοο της Αίγινας.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «αυταρχική νοοτροπία» και «καθεστωτική αντίληψη».

ΝΔ: Στοχοποιούν δημοσιογράφους

«Η στοχοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την έκφραση προσωπικών τους απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δείγμα της αυταρχικής νοοτροπίας του και ειδικότερα για το πως αντιλαμβάνεται την ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι θέμα αρχής να υπερασπίζεται – και θα συνεχίζει να υπερασπίζεται – με αποφασιστικότητα το δικαίωμα όλων των πολιτών και όλων των δημοσιογράφων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, είτε είναι αρεστή, είτε δυσάρεστη».

Λοβέρδος: Αντιδημοκρατικός τρόπος

«Η στοχοποίηση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφων για την κριτική που άσκησαν στον υπουργό ναυτιλίας αποτελεί απόδειξη της καθεστωτικής αντίληψης της σημερινής ευκαιριακής πλειοψηφίας, αλλά και αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό τρόπο που αντιλαμβάνονται γενικότερα τα ΜΜΕ, τις αδειοδοτήσεις κοκ. Κάθε μέρα γίνεται και περισσότερο σαφές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται στον προηγμένο κόσμο την δημοκρατία».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo