Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Σεπ 13th, 2016

«Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ Κυβέρνησης-ΝΔ με φόντο το ΣτΕ

Στα ύψη παραμένει η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ  και των επικείμενων αποφάσεών του για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών.«Προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να προκαταβάλει την απόφαση» επισημαίνει το Μαξίμου, με το Μοσχάτο να χαρακτηρίζει τον Τσίπρα «μεταλλαγμένη έκδοση του Πολάκη».

Μαξίμου:Η ΝΔ και το μιντιακό κατεστημένο προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη

010616123313_3339Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από χθες έχει ξεδιπλωθεί από τη Νέα Δημοκρατία και ορισμένα ΜΜΕ μια απεγνωσμένη επικοινωνιακή επίθεση. Η επίθεση αυτή αφορά κάποια υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην πραγματικότητα, πίσω από τα «οργισμένα» δελτία τύπου, τις τηλεοπτικές κραυγές και τα πρόθυμα πρωτοσέλιδα που κόπτονται για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κρύβεται η προσπάθεια της ΝΔ και του μιντιακού κατεστημένου να δημιουργήσουν κλίμα, που θα προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η προειδοποίηση είναι προφανής: Αν οι αποφάσεις αυτές δεν είναι αρεστές, είναι ήδη στημένο το κατηγορητήριο ότι «το ΣτΕ λειτουργεί κατευθυνόμενο από κυβερνητικές εντολές».

Είναι λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και το μιντιακό κατεστημένο, που προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να παρέμβουν. Όχι η κυβέρνηση!

Αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, πρέπει να σταματήσει. Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, έκανε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που συστηματικά αποκρύπτεται από τους πρόθυμους υπερασπιστές της «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης»:

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη να πάρει τις αποφάσεις της και η κυβέρνηση θα την σεβαστεί απολύτως».

Αν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία αγωνιά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ας δηλώσει το ίδιο ακριβώς, για να είμαστε όλοι συνεννοημένοι.

Για την οικονομία της συζήτησης, ας ξεκαθαρίσουν στη Νέα Δημοκρατία, αν οι παρακάτω τοποθετήσεις συνιστούν παρέμβαση στην δικαιοσύνη ή όχι:

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα». («Πηγή» της Νέας Δημοκρατίας, ΑΠΕ 8/9/2016)

«Θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση θα έρθει και θα επιβεβαιώσει, κατά την άποψή μας το παράνομο της όλης κατάστασης που υπάρχει σήμερα.» Ντόρα Μπακογιάννη Real FM 5/9/2016

Και βεβαίως:

«Αφήστε να δούμε καταρχάς, γιατί δική μου εκτίμηση είναι, κύριε Παπαχελά, ότι ο νόμος αυτός δεν πρόκειται να σταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οποιοσδήποτε διαβάζει το Σύνταγμα καταλαβαίνει ακριβώς τι λέει ο συνταγματικός νόμος» Κυριάκος Μητσοτάκης Σκάι 13/9/2016

ΝΔ:Ο Τσίπρας είναι η μεταλλαγμένη έκδοση του Πολάκη

%ce%b4%cf%86%ce%b4%cf%87-2Συνεχίζει η ΝΔ τις επιθέσεις της κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΝΔ:

«Στις δημοκρατικές χώρες, ισχύει η απόλυτη διάκριση των εξουσιών. Εκτελεστικής, Νομοθετικής, Δικαστικής. Όχι, όμως, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ, ο επικεφαλής της Εκτελεστικής εξουσίας – ο πρωθυπουργός – θέλει να υπαγορεύει στη Δικαστική εξουσία τις αποφάσεις που τον βολεύουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά από το ΣτΕ, ο κ. Τσίπρας, παρεμβαίνοντας ωμά, κυνικά και απαράδεκτα στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε κατά λέξη: “Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα”.

Τελικά, αυτός είναι ο κ. Τσίπρας. Η μεταλλαγμένη έκδοση του κ. Πολάκη».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo