Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 22nd, 2016

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Ν.Δ. για το προσφυγικό

prosfygiko-4Να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο προσφυγικό καλεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή ραδιοφωνικές δηλώσεις του αρμόδιου συντονιστή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της, «ενώ στην Ευρώπη συζητείται, μετά από σχετική πρόταση του κ. Γιούνκερ και του Επιτρόπου και στελέχους της Ν.Δ. κ. Αβραμόπουλου, η επιβολή τιμωρητικής ρήτρας ύψους 250.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που αρνείται να δεχτεί ένα κράτος-μέλος, με τα χρήματα να κατευθύνονται στις χώρες που επωμίζονται το βάρος του προσφυγικού, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τη στάση της Ν.Δ. σε ένα ζήτημα τεράστιας εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο συντονιστής προσφυγικού της Ν.Δ. Πάτροκλος Γεωργιάδης τάσσεται ενάντια σε αυτήν την πρόταση, συντασσόμενος με τις χώρες του Βίζεγκραντ και τις πιο ακραίες δυνάμεις του ΕΛΚ όπως ο Όρμπαν, χωρίς να προτείνει με ποιο τρόπο μπορεί να επιβληθεί η εφαρμογή των συμφωνιών για το προσφυγικό και την αναλογική κατανομή των προσφύγων».
Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται εάν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης συμφωνεί με αυτή τη θέση αλλά και «για ποιο λόγο η Ν.Δ. συνεχίζει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των χωρών που έκλεισαν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo