Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη με focus στα εταιρικά αποτελέσματα

Επιφυλακτικές κινήσεις καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στον νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,09% στις 386,55 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,11%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 γνωρίζει πτώση 0,04% και ο γερμανικός DAX χάνει 0,08%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,38%, ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει απώλειες 0,20% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώνεται 0,02% χαμηλότερα.

Χθες, οι ευρωαγορές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, αν και με ηπιότερο ρυθμό, με τον Stoxx 600 πάντως να «σκαρφαλώνει» σε υψηλό 20 μηνών. Αυτό ύστερα από το ράλι της Δευτέρας, στον «απόηχο» της νίκης του Εμμανουέλ Μακρόν στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και με τους αναλυτές να θεωρούν δεδομένη την επικράτησή του και στον β’ γύρο, έναντι της Μαρίν Λεπέν.

Σήμερα, η αγορά επικεντρώνει την προσοχή της στα μεγέθη που ανακοίνωσαν για το α’ τρίμηνο μια σειρά από σημαντικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 4 δισ. φράγκων, καθώς επίσης ο τραπεζικός «γίγαντας» εμφάνισε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Εν τω μεταξύ, η ισπανική Santander σημείωσε 14% αύξηση στα κέρδη.

Διπλάσια κέρδη ανακοίνωσε η Daimler, με την Peugeot να γνωρίζει αύξηση 4,9% στα έσοδα, καθώς τα νέα μοντέλα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας τη βοήθησαν να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο των αδύναμων πωλήσεων.

Ενισχυμένα κέρδη και έσοδα κατεγράφησαν, το α’ τρίμηνο, και για την LSE, η οποία και γνωστοποίησε ότι εξετάζει νέες επενδύσεις.

Φεύγοντας από το ευρωπαϊκό «μέτωπο», ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει τα σχέδιά του για μείωση του συντελεστή της φορολογίας εταιρειών στο 15% από το 35%.

Σχετικά Νέα