Πρώην υπουργός καταλανικής κυβέρνησης: Ήμασταν ανέτοιμοι για την ανεξαρτησία

Πρώην υπουργός του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Carles Puigdemont παραδέχτηκε σήμερα ότι η περιφέρεια δεν ήταν απολύτως έτοιμη για την ανεξαρτησία, μολονότι το τοπικό κοινοβούλιο προχώρησε στην ανακήρυξή της, την περασμένη Παρασκευή.

«Αυτή η διαδικασία της ανεξαρτησίας (…) ξεκίνησε από την πλάνη ότι θα ήταν εύκολη, ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς συνέπειες» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Rac1 ο Sandy Villa, πρώην υπουργός αρμόδιος για θέματα επιχειρήσεων, ο οποίος παραιτήθηκε την παραμονή της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας.

«Πέρα από την κήρυξη της ανεξαρτησίας, υπάρχουν τα γεγονότα», πρόσθεσε αυτός ο μετριοπαθής εθνικιστής πολιτικός που μέχρι την τελευταία στιγμή προέτρεπε να γίνει διάλογος μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης για να αποφευχθεί η διάσπαση και να μην τεθεί υπό κηδεμονία η Καταλονία.

«Πού είναι το υπουργείο Οικονομικών που θα έπρεπε να ιδρυθεί; πού είναι η υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης που θα έπρεπε να θεσπιστεί; πού είναι ο έλεγχος των λιμένων, των αεροδρομίων…;» διερωτήθηκε.

«Όλοι εκείνοι που, ίσως χωρίς να θέλουν να εξαπατήσουν κανέναν αλλά από υπερβολική πίστη, από αφέλεια, έλεγαν ότι όλα ήταν έτοιμα (…) θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις», εκτίμησε ο Sandy Villa, που είναι μέλος του PdeCat, του κόμματος του Puigdemont.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα