Πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΕΘΑ σε Ε. Αποστολάκη να επισκεφθεί την Τουρκία

Πρόσκληση στον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνα Ευάγγελο Αποστολάκη απέστειλε ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, στο ο οποίος απέστειλε και συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Αποστολάκη.
Ειδικότερα, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu με τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Akar» αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διορίσθηκε στην θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, επίσης ότι τον κάλεσε στην Τουρκία.
Τονίζεται ότι ο Akar, o οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα ομόλογό του, αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.
Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι o Akar είπε ότι θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.
Τέλος στο τηλεγράφημα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, όπως αναφέρεται, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

Στην Κύπρο από σήμερα ο ΥΕΘΑ, Ε. Αποστολάκης
Στην Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, για διήμερη επίσημη επίσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του Κυπρίου ομολόγου του Σάββα Αγγελίδη.
Ακολούθως, θα μεταβεί στο Βουκουρέστι προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της διήμερης άτυπης Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη ρουμανική πρωτεύουσα.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα