Πρόντι:Οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μισούν την Ευρώπη, μισούν αυτή την Ευρώπη

αρχείο λήψηςΟ Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι μιλώντας στην εφημερίδα La Stampa,υπογραμμίζει «οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν μισούν την Ευρώπη, μισούν αυτή την Ευρώπη, τη διαχείριση των τελευταίων ετών: μια πολιτική που δεν τους είναι κατανοητή, που τους ζημιώνει. Μια πολιτική η οποία κατέστρεψε την μεσαία τάξη»,ενώ επεσήμανε  πως η Σύνοδος του Βερολίνου θα είναι καθοριστική.
“Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να ξαναγεννηθεί η να χρεοκοπήσει” δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν τάσσεται υπέρ της αλλαγής των συνθηκών και ότι θεωρεί ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε στην εποχή των κρατικών προϋπολογισμών εκτός ελέγχου.

Για τον ίδιο,  «επείγει το να γίνει μια στροφή. Να ξεκινήσουμε μια επεκτατική πολιτική, η οποία να αλλάξει την κατεύθυνση και την ποσοτική παράμετρο των κρατικών δαπανών».

Ο Ρ. Πρόντι σχολίασε την λειτουργία και τις δικαιοδοσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζοντας πως «συχνά κάνει εντελώς άχρηστα πράγματα, αλλά είναι τα μόνα που την αφήνουν να κάνει», διότι «από την στιγμή που δεν μπορεί να ασχοληθεί με το μέλλον της Ευρώπης – το οποίο πέρασε στα χέρια των κρατών – στο τέλος ασχολείται και με το δεντρολίβανο».

Ο κ. Πρόντι θεωρεί επίσης ότι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις του βρετανικού δημοψηφίσματος, είναι πολύ επικίνδυνο να περιμένει κανείς τις γερμανικές εκλογές του 2017 για να αλλάξει η πορεία πλεύσης της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής.

Σχετικά Νέα