Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Μαρ 3rd, 2016

Πρόντι:Η πίεση στην Ελλάδα έγινε αφόρητη πλέον

romano-prodi-735x400Στην προσφυγική κρίση και στην «αφόρητη πίεση» που δέχεται η χώρα μας, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του δημόσιου καναλιού Rai Tre.

Ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν, ερωτηθείς για το τι προβλέπει να συμβεί στην έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας και για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υπογράμμισε:

«Δεν βλέπω να υπάρχουν νέα στοιχεία. Υπάρχει όμως κάτι που είναι ανάγκη να έχουμε υπόψη: Η πίεση επί της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έγινε αφόρητη πλέον για την Ελλάδα. Δεν τα καταφέρνουν, πια, ούτε οι Έλληνες ούτε και οι κάτοικοι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Θα μπορούσαμε να βρεθούμε, από την Δευτέρα, ενώπιον της ροής αυτής μεταναστών που θα ψάχνουν άλλους δρόμους, ίσως και διαμέσου της Αδριατικής θάλασσας. Ελπίζω, μπροστά σε αυτή την δραματική κατάσταση, οι Βρυξέλλες να δραστηριοποιηθούν».

Σε ότι αφορά δε, την Λιβύη, ο Πρόντι δήλωσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να πάρει μέρος, με κεντρικό ρόλο, μόνον σε επιχείρηση που θα έχει λάβει την έγκριση του ΟΗΕ, και όχι να εκτεθεί σε τεράστιους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στην επικράτειά της.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo