Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 21st, 2015

Πρόντι:«Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα»

pronti-ipa-kai-kina-tha-prospathisoun-na-swsoun-to-eurw.w_l-587x330

Ο 75χρονος Πρόντι, που διετέλεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999 ως το 2004 σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde  ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα για τη διάσωσή της είναι αποδεκτοί.Οπως είπε χαρακτηριστικά «Εφόσον έγιναν δεκτοί, είναι συνεπώς αποδεκτοί. Ωστόσο επιβλήθηκαν με τον χειρότερο τρόπο που υπάρχει. Ένα μικρό πρόβλημα μετατράπηκε σε τεράστιο πρόβλημα».

Κατά τον Ιταλό πολιτικό, αν (οι Ευρωπαίοι) είχαν επιδείξει καλή βούληση σε ένα πλαίσιο αλληλεγγύης που άλλοτε ίσχυε, όλα θα ήταν πιο εύκολα.«Η εμπιστοσύνη στη οποία πρέπει να βασίζονται οι σχέσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών εξασθένησε. Αποφύγαμε το χειρότερο, όμως δημιουργήσαμε το κακό», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση  αν θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί το χρέος της Αθήνας, ο κ. Πρόντι απάντησε πως «όλος ο κόσμος γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της».«Ισχυρή μείωση, μείωση των επιτοκίων ή επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου; Στο βάθος αυτό δεν είναι μια μεγάλη πρακτική διαφορά. Ωστόσο όταν ένας ασθενής είναι σε σοβαρή κατάσταση, είναι καλύτερα να ενεργούμε κατά τρόπο χειρουργικό», κατέληξε.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo