Πρόεδρος Αξιωματικών Πυροσβεστικής: Θα κλαίμε πάλι πάνω σε σορούς αν συνεχίσουμε έτσι

Το δικό του απολογισμό για τις φονικές πυρκαγιές έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης, που σχολίασε επίσης τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6, ο κ. Σταμούλης επισήμανε την ανάγκη να αλλάξουν οι δομές του κράτους, έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο νέων καταστροφών και τόνισε πως αν δεν συγκλονιζόμαστε θα έχουμε κι άλλες.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Σταμούλης, στο Μάτι«είχε νομιμοποιηθεί αυτή η κακή πραγματικότητα. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αυτός ο κίνδυνος υπάρχει και σε πολλές άλλες περιοχές, αυτή είναι η αλήθεια. Τα συμφέροντα του καθενός που έχει χτίσει σε τέτοιες περιοχές τα έχουμε αναλογιστεί; Πρέπει να ξαναδούμε το μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Δεν θα το χάσουμε το παιχνίδι μόνο από μια νέα φωτιά, θα το χάσουμε από έναν σεισμό… από κάτι άλλο. Τέλος Ιούλη, και εκεί που σβήναμε φωτιές, κληθήκαμε να μαζεύουμε νερά από τις πλημμύρες. Θα κλαίμε πάλι πάνω σε σορούς, αν συνεχίσουμε έτσι και δεν αλλάξουμε τις δομές μας».

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο ίδιος: «Εάν μετά από τέτοιες καταστροφές δεν συγκλονιζόμαστε και δε συντονιζόμαστε για να αλλάξουμε τις δομές θα έχουμε και άλλες. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε αυτή την ώρα».

«Έχω διαχειριστεί σε επικοινωνιακό επίπεδο και την κρίση του 2007 και έζησα και αυτή την τραγωδία στην Αττική. Ό,τι και να πούμε για αυτές τις καταστροφές είναι λίγο», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν έπρεπε να έχει γίνει εκκένωση στο Μάτι είπε: «Δεν μπορείς να αναλύσεις ένα τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο μέσα σε ένα λεπτό και να πεις τι έφταιξε. Δύσκολο μου φαίνεται τεχνικά να γινόταν εκκένωση ή να υπήρχε κάποια προειδοποίηση», κατέληξε.

Σχετικά Νέα