Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου

Μουσικές μελωδίες και ευχές για την νέα χρονιά πλημμύρισαν σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου. Την αρχή έκανε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών «Metallo» ψάλλοντας τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα προς τιμή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους του στον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου.

Θερμό ήταν το καλωσόρισμα στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και από την σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, η οποία υποδέχτηκε δια χειραψίας τον κάθε ένα ξεχωριστά δίνοντας τις δικές της ευχές για καλή χρονιά.

Κεντρική θέση στη φετινή εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν αφανείς «ήρωες» που την χρονιά που πέρασε είχαν σημαντική δράση σε πεδία ειδικής κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα, στην εορταστική εκδήλωση στο Μαξίμου παραβρέθηκαν οι ψυχολόγοι που συνέδραμαν τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι και τις οικογένειες τους. Πρόκειται για ψυχολόγους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ΕΠΑΨΥ (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, είναι ΜΚΟ που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας), τους Γιατρούς του Κόσμου και τον δήμο Μαραθώνα.
Στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχαν και Έλληνες και ξένοι ψαράδες που με αυτοθυσία έπεσαν στη θάλασσα για να περισυλλέξουν και να σώσουν όσους είχαν πέσει στο νερό για να γλυτώσουν από την πυρκαγιά στο Μάτι. Σε κάποιους από τους αλλοδαπούς ψαράδες θα απονεμηθεί η ελληνική υπηκοότητα, την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Τα άτομα με αναπηρία εκπροσωπήθηκαν στην εορταστική πρωθυπουργική εκδήλωση από την ομάδα χορού ΑμεΑ Dagipolis. Πρόκειται για μια ομάδα χορού μεικτή, με ΑμεΑ και αρτιμελή άτομα, που είχαν συμμετάσχει και στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργανώθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας.

Στη σημερινή εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη και η ομάδα νέων ηθοποιών (Red Thread – Κόκκινη Κλωστή) που κάνει διαδραστικό δρώμενο στα σχολεία για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για θέματα bullying. Να σημειωθεί ότι μετά από πρωτοβουλία του γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών ο υπουργός Παιδείας συμφώνησε να χρηματοδοτήσει την ομάδα ώστε να παρουσιάσει το διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι σε μια σειρά σχολείων της Αττικής.

Στην εορταστική εκδήλωση το «παρών» έδωσαν και ανάδοχοι γονείς παιδιών, αλλά και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας, ενώ το σχολείο 18 Άνω εκπροσωπήθηκε από καθηγητές, θεραπευτές και μαθητές του σχολείου.

 

Σχετικά Νέα