Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Νοέ 11th, 2016

«Προεκλογικό εργαλείο» το τείχος με το Μεξικό, δηλώνει βασικός συνεργάτης του Τραμπ

11Ο Newt Gingrich, πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κι από τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Donald Trump δήλωσε σε στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι δεν αναμένει από τον Trump να διαθέσει αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να πιέσει το Μεξικό να πληρώσει για την κατασκευή του τείχους που έχει εξαγγείλει προεκλογικά. Νομίζω ότι «ήταν ένα μεγάλο προεκλογικό εργαλείο», τόνισε ο ίδιος.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες σαν κι αυτή, αλλά και οι συχνές φραστικές επιθέσεις που έκανε προεκλογικά ο Trump κατά των επικριτών του, είχαν ως πολιτική συνέπεια τη μη αποδοχή του, τόσο από τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και από τον ηγετικό πυρήνα των Ρεπουμπλικάνων, κατά τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας.

AdTech Ad

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες για τη στελέχωση της κυβέρνησης Trump, ενώ «διαρρέουν» ονόματα. Μεταξύ αυτών ο Steve Mnuchin (ηγετικό στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Trump) κι ο Reince Priebus (πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων) είναι υποψήφιοι για τη θέση του προσωπάρχη στο Λευκό Οίκο. Ο υπεύθυνος Οικονομικών της προεκλογικής του εκστρατείας Steve Mnuchin (προέρχεται από την Goldman Sachs), το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Jeb Hensarling και ο Jamie Dimon (CEO της J.P. Morgan) είναι υποψήφιοι για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo