Πούτιν: Κάποτε θα αντιληφθούν το λάθος οι Αμερικανοί…

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι αντιπαραγωγικές και άνευ νοήματος. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φινλανδό πρόεδρο Σαούλι Νιινίστο μετά το τέλος των συνομιλιών που είχαν οι δύο ηγέτες στο Σότσι.

«Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις, αυτές οι ενέργειες είναι αντιπαραγωγικές και άνευ νοήματος, ιδιαίτερα σε σχέση με μια τέτοια χώρα όπως είναι η Ρωσία» δήλωσε ο Πούτιν. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το αμερικανικό κατεστημένο αργά ή γρήγορα, θα αντιληφθεί κάποτε ότι οι πιέσεις που ασκεί στην Ρωσία μέσω των κυρώσεων δεν έχουν προοπτική και τότε θα αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε κανονικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος, αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Ελσίνκι, δήλωσε ότι την αξιολογεί θετικά, αλλά, ούτε ο ίδιος, ούτε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, υπολογίζαν ότι μέσα σε μια δίωρη συνομιλία μπορούν να λύσουν όλα τα ζητήματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν αμφιλεγόμενα.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε την άποψη του για τα προβλήματα αυτά, εγώ την δική μου. Αλλά η ανταλλαγή απόψεων, η απευθείας συνομιλία είναι πάντα χρήσιμη».

Σχετικά Νέα