Πούτιν εναντίον Τουρκίας: «Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν»(Video)

putinH καθιερωμένη εφ’ όλης της ύλης ομιλία του Ρώσου προέδρου ενώπιον των βουλευτών την Πέμπτη ξεκίνησε με την εμπλοκή στο Συριακό και την κόντρα με την Τουρκία.

Ο Βλ.Πούτιν «ευχαρίστησε τους ένστολους που πολεμούν την τρομοκρατία», λέγοντας πως υπερασπίζονται την ρωσική ασφάλεια. Γρήγορα, ο ρώσος πρόεδρος πέρασε στην διαμάχη με την Τουρκία.

«Δεν θα εμπλακούμε σε στρατιωτικούς λεονταρισμούς με την Τουρκία» είπε, για να συνεχίσει: «Όποιος όμως πιστεύει πως αφού διέπραξε αυτό το απαίσιο έγκλημα πολέμου, αυτή τη δολοφονία σε βάρος του λαού μας, θα γλιτώσει μόνο με μέτρα που αφορούν τις τομάτες ή περιορισμούς σε άλλους τομείς, κάνουν πικρό λάθος».

Η Μόσχα, υπενθυμίζεται, προανήγγειλε οικονομικές κυρώσεις σε βάρος των τουρκικών εισαγωγών αγροτικών προϊόντων.

«Η Τουρκία θα μετανιώσει παραπάνω από μία φορά για την κατάρριψη» είπε χαρκτηριστικά ο Πούτιν.

Επανήλθε δε στις κατηγορίες του περί τουρκικής υποστήριξης στην τρομοκρατία, λέγοντας πως η Μόσχα «δεν θα αγνοήσει πως η Τουρκία συνδράμει τους τρομοκράτες». Σε έμμεση δε αναφορά του προς τη Δύση, ο Πούτιν την κατηγόρησε για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην στάση της απέναντι στο ζήτημα.

«Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος,προσθέτοντας δηκτικά ότι «προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κλίκα στην εξουσία της Τουρκίας κάνοντάς την να τρελαθεί». 

O Β.Πούτιν ξεκαθάρισε  ότι η οργή του στρέφεται κατά συγκεκριμένων προσώπων και όχι συλλήβδην κατά του τουρκικού λαού.

«Έχουμε πολλούς φίλους στην Τουρκία» είπε, συμπληρώνοντας ότι «αυτοί πρέπει να ξέρουν πως δεν τους εξισώνουμε και τους διαχωρίζουμε από την παρούσα τουρκική ηγεσία, η οποία φέρει την πλήρη ευθύνη για τους θανάτους των στρατιωτών μας στη Συρία».

 

Σχετικά Νέα