Ποτάμι:«O αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πιστός στην παλιά λαϊκίστικη συνταγή

e22fb59b1de3c978300d3de1afada6faΠυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει το Ποτάμι, σχολιάζοντας τις επαφές του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη.

«Έπρεπε να διανύσει τον ωκεανό ο κ. Τσίπρας για να μάθουμε τελικά ότι το νέο μνημόνιο δεν είναι ούτε πραξικόπημα, ούτε προϊόν εκβιασμού, αλλά ότι “για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα”», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με το Ποτάμι «ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πιστός στην παλιά λαϊκίστικη συνταγή. “Λέγε σε όλους αυτό που θέλουν να ακούσουν”. Έτσι στους Αμερικανούς είπε ότι για να έρθουν επενδύσεις “πρέπει να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις”. Που θα τις κάνουν ποιοι όμως; Οι υπουργοί του, που ομνύουν στον κρατισμό ή τα στελέχη του που απειλούσαν όσους έρθουν στην Ελλάδα ότι “θα χάσουν τα λεφτά τους”; Οι αοριστολογίες, η απουσία σχεδίου, η αδυναμία του να απαντήσει ακόμη και στα αβανταδόρικα ερωτήματα του Μπιλ Κλίντον -γεγονός που εξέπληξε δυσάρεστα και αυτό ακόμη το φιλικό ακροατήριο- σηματοδοτούν κάτι παραπάνω από την ανικανότητα της “παρέας του Μαξίμου”. Σηματοδοτούν δυστυχώς την επενδυτική απομόνωση της χώρας».

 

Σχετικά Νέα