Ποτάμι: Η μάχη της 12ης Νοέμβρη έχει προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό πρόσημο

Τις προοπτικές που ανοίγονται για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου με την εκλογή αρχηγού στο νέο κόμμα, συζήτησαν ο Σταύρος Θεοδωράκης με στελέχη της Αθήνας των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη του Σπύρου Λυκούδη, το βράδυ της Παρασκευής.

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή του «Το Ποτάμι» αναφέρει πως: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε το σχέδιο του για το νέο κόμμα, λέγοντας πως δεν πρέπει να είναι αρχηγικό, πρέπει να είναι «ένα κόμμα των μελών», ένα κόμμα που να εξασφαλίζει τρία πράγματα: τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, την εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων και των τάσεων στα πολιτικά όργανα και την κατάργηση των μηχανισμών. Επισήμανε ότι στο νέο κόμμα συμμετέχουν Κεντροαριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο κ. Θεοδωράκης: «Στάθηκε ιδιαίτερα στην ένωση των δυνάμεων που υπερασπίζονται τις αξίες των μεταρρυθμίσεων, όπως έγινε μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία που είχε το Ποτάμι τα τελευταία τρία χρόνια με την πολιτική κίνηση των ΜΕΤΑρρυθμιστών και στη Βουλή.

Αναφορικά με τη μάχη της κάλπης, έδωσε έμφαση στη μεγάλη συμμετοχή, γι αυτό και ζήτησε τη συμβολή όλων σε αυτή την προσπάθεια. «Είναι πολύ σπουδαία η μάχη που θα δώσουμε στις 12 Νοέμβρη. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο κόμμα. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη, μαζί θα νικήσουμε. Θα είναι μία νίκη όλων μας» τόνισε.
Τέλος, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των ΜΕΤΑρρυθμιστών για τις διαδικασίες της εκλογής αλλά και για τις θέσεις του στα θέματα συγκρότησης, λειτουργίας, χαρακτήρα, φυσιογνωμίας και στρατηγικής του νέου κόμματος».

Σχετικά Νέα