Ποτάμι: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια απέναντι στο συνταξιοδοτικό αρμαγεδώνα

«Στον συνταξιοδοτικό αρμαγεδδώνα που έρχεται, το Ποτάμι δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος στη οποία προστίθεται ότι το Ποτάμι έχει ήδη καταθέσει προτάσεις πριν τις εκλογές και περιμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Προειδοποιούμε όμως για δύο πράγματα, καθώς τα μέτρα που αναμένονται είναι πολύ δύσκολα. Πρώτον, να μην διανοηθεί η Κυβέρνηση να εξαιρέσει κανένα ταμείο, όσο ευγενές και να είναι, από τις αλλαγές, γιατί θα διαταράξει το αναγκαίο αίσθημα δικαίου. Δεύτερον, να μην συνεχίσει την πρακτική των περικοπών στις ανύπαρκτες, ονομαστικές συντάξεις του 2010 στην προσπάθειά της να κρύψει το πραγματικό μέγεθος των περικοπών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το Ποτάμι υποστηρίζει ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη όσοι μετείχαν στην Επιτροπή Σοφών για τον λαϊκισμό που έσπειραν, αλλά και να απολογηθούν όσοι αντιστάθηκαν και τελικά ακύρωσαν τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις, που πλέον μετά τις προτάσεις της Επιτροπής Σοφών μοιάζουν «αθώα παιχνίδια».

«Μετά το πόρισμα της επιτροπής σοφών -ανάμεσά τους τέσσερις δικαστικοί με αποφάσεις κατά των συνταξιοδοτικών περικοπών των προηγούμενων δύο μνημονίων- δεν θα ζητήσει κανείς από τους σοφούς συγγνώμη; Δεν θα ζητήσουν, έστω σήμερα, συγγνώμη για τον λαϊκισμό που έσπειραν;» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Μετά τις προτάσεις της επιτροπής, που κάνουν τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις (από επιτροπής Σπράου μέχρι και τις τελευταίες προτάσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να φαίνονται αθώα παιχνίδια, δεν θα απολογηθεί κανείς από όσους αντιστάθηκαν και τελικά τις ακύρωσαν;».

Σχετικά Νέα