Πορεία στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας

 Συγκέντρωση και πορεία προς την ισπανική πρεσβεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Oι συγκεντρωμένοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Οθωνος.

Χτες, η ΛΑΕ είχε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο στις 15:00 για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την Καταλονία η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ ανέφερε:

Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει από το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, σε εφαρμογή τον μηχανισμό κατάργησης της περιφερειακής αυτονομίας την οποία έχει η Καταλονία. Η απόφαση της Μαδρίτης, με τις «ευλογίες» των Βρυξελλών και του Βερολίνου θέτει σε ισχύ το άρθρο 155 του Συντάγματος της Ισπανίας, καταργώντας την εξουσία στην Περιφέρεια της Καταλονίας. Υιοθετεί στην πραγματικότητα λογικές επικίνδυνες και άκρως αυταρχικές, μακριά από το πλαίσιο της Δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το άρθρο 155 του ισπανικού Συντάγματος, εδώ και 40 χρόνια ουδέποτε έχει τεθεί σε ισχύ. Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, που ετοιμάζεται να εφαρμόσει σε βάρος του λαού της Καταλονίας η κυβέρνηση Ραχόι και καλεί μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλες και όλους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος, στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την ισπανική πρεσβεία.

ών και του Βερολίνου θέτει σε ισχύ το άρθρο 155 του Συντάγματος της Ισπανίας, καταργώντας την εξουσία στην Περιφέρεια της Καταλονίας. Υιοθετεί στην πραγματικότητα λογικές επικίνδυνες και άκρως αυταρχικές, μακριά από το πλαίσιο της Δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων και της αυτοδιάθεσης των λαών. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το άρθρο 155 του ισπανικού Συντάγματος, εδώ και 40 χρόνια ουδέποτε έχει τεθεί σε ισχύ. Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις επικίνδυνες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, που ετοιμάζεται να εφαρμόσει σε βάρος του λαού της Καταλονίας η κυβέρνηση Ραχόι και καλεί μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλες και όλους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Όθωνος, στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει πορεία προς την ισπανική πρεσβεία.

Σχετικά Νέα