Πολιτική λύση στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων αναζητά ο Αλ.Τσίπρας

tsipras-maximou-42301439208845

Σε 24ωρες αναμένεται να συνεδριάσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί η χρυσή τομή σε μια σειρά από ζητήματα και κυρίως αυτό των «κόκκινων» δανείων,

Στο Μαξίμου επικρατεί πυρετός συσκέψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, καθώς όλα δείχνουν πως τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί θα καθυστερήσουν-η Αθήνα δεν θα λάβει την Δευτέρα το «πράσινο φως» από το Eurogroup για την δόση των 2 δισ. ευρώ, ενώ πάει πίσω και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ήταν να γίνει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Παράλληλα,ο πρωθυπουργός από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών πως δεν πρόσκειται να βγουν στο σφυρί τα σπίτια των φτωχών και αναζητά πλέον πολιτική λύση, προκειμένου να ξεπεράσει την σθεναρή αντίσταση του κουαρτέτου, που βάζει πολύ χαμηλά τον πήχη στο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά «Όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».

Επίσης,ο Αλέξης Τσίπρας εντός της ημέρας αναμένεται να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ και θα ζητήσει να υπάρξει ελαστικότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα μετά τις αιματηρές θυσίες που έχουν υποστεί οι πολίτες, τονίζοντας πως υπάρχει κίνδυνος να διαρραγεί η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή της χώρας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ενώ θα θέσει εκ νέου και το θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού, ένα ζήτημα που εκτός από ανθρωπιστικό, και το οποίο επωμίζεται εξ ολοκλήρου η χώρα μας χωρίς καμία βοήθεια, παρά το γεγονός ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Σχετικά Νέα