ΠΟΕΔΗΝ: Επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες μας για τους νεκρούς στο Μάτι

Για πλήρη επιβεβαίωση των πρόσφατων καταγγελιών της «για την ύπαρξη νεκρών που είχαν μεταφερθεί στα Δημόσια Νοσοκομεία πριν το κυβερνητικό σώου στο συντονιστικό, αλλά και για την εγκληματική καθυστέρηση πάνω των έξι ωρών περισυλλογής των πυρόπληκτων εγκαυματιών από την θάλασσα» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επικαλούμενη τις μηνυτήριες αναφορές που κατατίθενται από πυρόπληκτους και συγγενείς θυμάτων και τα δημόσια έγγραφα που βλέπουν το  φως της δημοσιότητας.

Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι:

  • «22.10 μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων το έξι μηνών βρέφος, νεκρό από εγκαύματα που του προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι. Διαθέτουμε όλα τα σχετικά έγγραφα από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου, τα οποία θα δώσουμε στον εισαγγελέα, αν κληθούμε.
  • Πριν τις 22.45 διεκομίσθη ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Ιρλανδός στην καταγωγή).
  • 22.45 είχε ήδη δοθεί εντολή να ετοιμάζεται ο ειδικός θάλαμος (νεκροθάλαμος) για την υποδοχή πολλών νεκρών (άνω των 10).
  • 23.55 διεκομίσθη και δεύτερος νεκρός εγκαυματίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Όλα αυτά τα αρνήθηκαν ή έπαιζαν κρυφτό οι διοικούντες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, το ΕΚΑΒ. Μάλιστα, εξαφάνισαν και τα σχετικά έγγραφα. Είμαστε στη διάθεση των πυρόπληκτων, των συγγενών των θυμάτων να καταθέσουμε ως μάρτυρες στον εισαγγελέα με στοιχεία και φωτογραφίες που διαθέτουμε» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Όπως υποστηρίζει, «οι μαρτυρίες των πυρόπληκτων επιβεβαιώνουν την ολιγωρία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη διάσωση των πυρόπληκτων από τη θάλασσα. Καταγγείλαμε μαρτυρίες ασθενών που διακομίζονταν εκείνο το βράδυ στα Νοσοκομεία ότι βρίσκονταν έξι ώρες στη θάλασσα τραυματίες και σε υποθερμία και τους διέσωσαν ιδιωτικά σκάφη. Οι επισημάνσεις μας σε σχετικό δελτίο τύπου για την ολιγωρία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάνοντας λόγο για άμεση διάσωση των εγκλωβισμένων από την θάλασσα και ότι το δελτίο τύπου είχε στόχο να πλήξει τον κο Καμμένο. Τώρα τι έχουν να πουν; Πέραν όμως των όποιων ποινικών ευθυνών υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν.

Δεν υπάρχει κυβέρνηση; Η τραγική ειρωνεία προς τους συγγενείς των θυμάτων είναι ότι κάποιοι από τους διοικούντες το σύστημα υγείας συγκάλυπταν και έπαιζαν κρυφτούλι για να σώσουν τους πολιτικούς προϊστάμενους.

Δεν θα πρέπει να πάνε σπίτι τους καταρχήν;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει, «το κρυφτούλι συνεχίζεται», καθώς «Κυριακή το απόγευμα πέθανε ένας εγκαυματίας στη ΜΑΦ του Θριασίου και ενημερώθηκε αμέσως το ΕΚΕΠΥ. Γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε δελτίο τύπου και έγινε γνωστό από την πυροσβεστική σήμερα;».

Αναφέρει, τέλος, ότι νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση είναι ακόμη 7 εγκαυματίες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Θριασίου και 3 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Ευαγγελισμού».

Σχετικά Νέα