«Πνίγηκε» στη λάσπη η Δυτική Αττική

Άλλη μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Μαγούλας οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται για δεύτερη φορά μέσα σε επτά μήνες.

Η έντονη βροχόπτωση το απόγευμα της Τετάρτης, πλημμύρισε περισσότερα από 90 σπίτια και μαγαζιά σε Μάνδρα και Μαγούλα. 95 πυροσβέστες, 40 οχήματα και ένα ερπυστριοφόρο χρειάστηκε να επιχειρήσουν στη Δυτική Αττική.

Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα – Ανησυχούν οι κάτοικοι

«Στο πόδι» παραμένουν οι κάτοικοι στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, υπό τον φόβο νέων καταστροφών. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία δεν έχει σταματήσει και προβλέπουν ότι τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν και σήμερα Πέμπτη.

Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον κόμβο Παραδείσου

Η νεροποντή μετέτρεψε σε χειμάρρους τους δρόμους, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους, τα οποία «πνίγηκαν» στον κόμβο Παραδείσου. Στη διαδρομή προς Αθήνα και αμέσως μετά τον κόμβο με την Αττική Οδό, για μια ακόμη φορά τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν τον δρόμο σε λίμνη.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 450 κλήσεις

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 450 κλήσεις από όλη την Ελλάδα, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, καθώς και για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Ειδικότερα, εκτός από την Αττική, στο νομό Μαγνησίας, στις περιοχές Κανάλια, Κερασιά και Καμάρες δέχθηκε 70 κλήσεις, στο νομό Λάρισας στην περιοχή του Αγιόκαμπου 15 κλήσεις, στο νομό Χαλκιδικής και στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία, 150 και 90 κλήσεις, αντίστοιχα.

 

Σχετικά Νέα