Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο» στον Στίβεν Χόκινγκ

Πλήθος κόσμου είπε σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Στίβεν Χόκινγκ, στην εκκλησία St. Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ

Η οικογένειά του ζήτησε από έξι πρόσωπα του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ να μεταφέρουν το φέρετρο του Χόκινγκ.

Μετά την ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση θα αποτεθεί εκ νέου φόρος τιμής στον Χόκινγκ κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

«Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.

«Αρμόζει απόλυτα τα λείψανα του καθηγητή Στίβεν Χόκινγκ να ενταφιαστούν στο Αβαείο, κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», ανέφερε ο επικεφαλής του Γουέστμινστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Σχετικά Νέα