Πιτσιόρλας: «Θόρυβος χωρίς λόγο» από το Spiegel για Fraport

Τη δική του θέση για το ζήτημα του αιτήματος αποζημίωσης της Fraport για τα ελληνικά αεροδρόμια, ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, που παρουσιάζει το Spiegel έδωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας πως πρόκειται για «θόρυβο χωρίς λόγο».

«Υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία, που πριν ολοκληρωθεί δεν έχουμε κανέναν λόγο να ασχοληθούμε» ημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε:

«Έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη σύμβαση και όπως και με άλλες συμβάσεις παραχώρησης, σε αυτές τις συμβάσεις, στην πορεία υλοποίησής τους, προφανώς θα ανακύπτουν προβλήματα. Οι συμβάσεις προβλέπουν τις διαδικασίες επίλυσης αυτών των προβλημάτων και θα πρέπει να περιμένουμε αυτές τις διαδικασίες να δούμε αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης των τεχνικών διαφορών και νομίζω πως πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη ότι από αυτή τη διαδικασία τελικώς θα διευκρινιστούν τα πράγματα».

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν πως η γερμανική εταιρεία υπολογίζει στα 70 εκατ. ευρώ τις καταστροφές που υπάρχουν στα 14 αεροδρόμια που ανέλαβε, την ώρα που η επιτροπή που συγκρότησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κοστολόγισε τις καταστροφές στις 40.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα