Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Απρ 27th, 2016

Πιτέλα:Κάποια «γεράκια» θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα

1741073

Αντιδρώντας στην καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο Πρόεδρος των Σοσιαλιαστών και Δημοκρατών Gianni Pittella εξέφρασε στην πλήρη αντίθεσή του στην ιδέα για υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση. Κάλεσε την σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup.

Εκβιασμό χαρακτηρίζει την απαίτηση για πρόσθετα μέτρα, ο Τζάνι Πιτέλα, σημειώνοντας ότι αυτό θα σήμαινε πως «κάποια «γεράκια» θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα», και τονίζει πως αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διέξοδο, τότε «η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα».

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή στην ιστοσελίδα της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής της ομάδας τονίζει:

«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα. Αυτό θα σήμαινε ότι κάποια «γεράκια» θέλουν να σκοτώσουν την Ελλάδα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτόν τον εκβιασμό. Τα στοιχήματα είναι πολύ μεγάλα για την Ευρώπη. Πρέπει όλοι να εργαστούμε για να εμποδίσουμε την κρίση στην Ελλάδα στον δρόμο προς το βρετανικό δημοψήφισμα, ειδικά τώρα που -κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες- η Ελλάδα υπεραπόδοσε στους στόχους του προϋπολογισμού του 2015.

Αν το Eurogroup δεν μπορεί να βρει διεξοδο, παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν, τότε η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης πρέπει να αναλάβει να ηγηθεί μίας ειδικής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε μία δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον μία συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo