Πιο κοντά στα μεσάνυχτα οι δείκτες στο «Ρολόι της Αποκάλυψης»

Κατά 30 δευτερόλεπτα πιο μπροστά μετακινήθηκαν την Πέμπτη οι δείκτες του «Ρολογιού της Αποκάλυψης», που δημιουργήθηκε το 1947 από επιστήμονες στον τομέα της ατομικής ενέργειας και το οποίο συμβολίζει πόσο κοντά στην καταστροφή του βρίσκεται ο πλανήτης μας.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του περιοδικού BPA (Bulletin of the Atomic Scientists) -το οποίο ιδρύθηκε από επιστήμονες που βοήθησαν στην ανάπτυξη των πρώτων πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ- η κλιμάκωση της ρητορικής για τα  πυρηνικά της Βόρειας Κορέας, η κλιματική αλλαγή, οι τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας και άλλοι παράγοντες, έφεραν το Ρολόι στα δύο λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, για πρώτη φορά από το 1953.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, που το Ρολόι μετακινείται προς τα εμπρός.

Από τη δημιουργία του, το 1947, οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης έχουν μετακινηθεί 20 φορές, φθάνοντας μόλις 2 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα και το 1953, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κατασκευάσουν τη βόμβα υδρογόνου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Σχετικά Νέα