Πιο αυστηρές ποινές για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου υπό την επήρεια αλκοόλ προανήγγειλε ο Κοντονής

Την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου τροχαίου από οδηγό που τελεί υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων, προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, τις οποίες δέχθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός παρουσίασε τις υπό διαβούλευση νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η διά βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Παράλληλα, κ. Κοντονής επισήμανε ότι ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

Τέλος, οι μητέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του κ. Κοντονή, αλλά και για τη συνάντηση που είχαν μαζί του και τόνισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα