«Περίπατος ενάντια στα βασανιστήρια»

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στα Βασανιστήρια, η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου τον «Περίπατο Ενάντια στα Βασανιστήρια».

Συμπίπτωντας με την περίοδο που η Δ.Α. συμπληρώνει 40 χρόνια δράσης του ελληνικού τμήματος, η συγκεκριμένη δράση γίνεται με το εξής σκεπτικό: “Από τη Χιλή έως τη Γαλλία και από την Ταϊλάνδη έως την Αλγερία, ακτιβιστές και ακτιβίστριες της Διεθνούς Αμνηστίας από όλον τον κόσμο θα λάβουν δράση για να ζητήσουν από τις κυβερνήσεις τους ουσιαστική προστασία των πολιτών από κάθε μορφή απάνθρωπης κακομεταχείρισης.

walk-against-torture

Στην Ελλάδα, ο Περίπατος Ενάντια στα Βασανιστήρια περιλαμβάνει την επίσκεψη χώρων, στους οποίους στο παρελθόν έλαβαν χώρα συστηματικά βασανιστήρια. Σκοπός του περιπάτου είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή και να συνδέσουμε την ιστορία των βασανιστηρίων στην Ελλάδα με το τώρα, απαιτώντας να τερματιστούν τα βασανιστήρια και η κάθε είδους κακομεταχείριση παντού.

Ιστορικοί από τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) θα αφηγηθούν την ιστορία των χώρων ενώ στον Περίπατο θα παρευρίσκονται και εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών”.

Aναλυτικά στοιχεία για τον «Περίπατο Ενάντια στα Βασανιστήρια»:

26 Ιουνίου, ώρα έναρξης: 18:30

Σημείο συνάντησης: Μπουμπουλίνας 20-22 (προαύλιο Υπουργείου Πολιτισμού)

Σημεία Περιπάτου:

  • Μπουμπουλίνας 20-22 (Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών επί δικτατορίας)
  • Mέρλιν 6 (αρχηγείο Γκεστάπο)
  • Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (πρώην στρατόπεδο ΕΑΤ-ΕΣΑ) στο πάρκο Ελευθερίας

 

Σχετικά Νέα