Πελετίδης: Θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά της Χρυσής Αυγής

Ο δήμαρχος Πατρέων μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ δηλωσε ότι «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, αναδεικνύοντας πρώτα απ΄ όλα την αλήθεια και συσπειρώνοντας το λαό, διότι πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι ακριβώς η Χρυσή Αυγή», 

Εναντίον του είχε υποβάλει μήνυση υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, επειδή δεν παραχωρήθηκε δημοτικός χώρος στην προεκλογική περίοδο του 2015.

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να πράξει σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής ο κ. Πελετίδης υπογραμμίζει: «Θα συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Δηλαδή, τον αγώνα μας, ώστε να συσπειρωθεί όλος ο πατραϊκός λαός και να δώσει την απάντηση σε αυτό το μόρφωμα που έχει χαρακτηριστικά πολιτικού κόμματος και το οποίο αναβιώνει τον ναζισμό και τον φασισμό».

«Αυτή η πολιτική», τονίζει, «δεν πρέπει να περάσει στο λαό και ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα. Η πολιτική που έχει αυτό το μόρφωμα είναι να υπηρετεί στην πιο ακραία του μορφή, το ίδιο το σύστημα. Γιατί είναι ένα κόμμα συστημικό και θα είναι το “αποκούμπι” του κεφαλαίου, όταν αυτό θα χάσει την υποστήριξη από τα αστικά κόμματα, που υλοποιούν σήμερα την πολιτική του κεφαλαίου. Ο πατραϊκός λαός συσπειρωμένος πρέπει να δώσει την απάντησή του».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να εμποδιστεί η δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πελετίδης, λέει χαρακτηριστικά: «Πρώτα απ΄ όλα αναδεικνύοντας την αλήθεια, πηγαίνοντας μέσα στις γειτονιές και παντού μέσα στο λαό, διότι αυτά δεν γίνονται μόνο με αποφάσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι η Χρυσή Αυγή, διότι υπάρχουν πολλοί νέοι που νομίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα ενάντια στο σύστημα. Όμως, είναι το πιο συστημικό κόμμα. Είναι αυτοί που θέλουν τους εργαζόμενους δούλους του κεφαλαίου. Είναι αυτοί που όλη τους την δράση μέχρι σήμερα, το μίσος και την βία, δεν την έχουν εξασκήσει ποτέ απέναντι σε αυτούς που έχουν τον πλούτο. Δεν πήγαν ποτέ απέναντι στο κεφάλαιο».

Σχετικά Νέα