ΠΓΔΜ:Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα άτομα διότι πολέμησαν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων στο εξωτερικό

pgdm_36

Δικαστήριο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας καταδίκασε σήμερα έξι πρόσωπα σε ποινές φυλάκισης δύο ως τεσσεράμισι ετών διότι πολέμησαν στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων στη Μέση Ανατολή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,κακουργιοδικείο στα Σκόπια έκρινε ένοχους τους πέντε άνδρες, από τους οποίους οι τέσσερις είναι Αλβανοί μειονοτικοί, διότι «εντάχθηκαν σ’ έναν ξένο στρατό, μια ξένη αστυνομία ή παραστρατιωτικές και αστυνομικές μονάδες».

Οι πέντε κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους.

Ανήκαν σε μια ομάδα 11 υπηκόων της πΓΔΜ, που συνελήφθησαν τον Αύγουστο καθώς κατηγορούνταν για σχέσεις με ισλαμιστές, σε επιχειρήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας: στα Σκόπια, το Κουμάνοβο (βόρεια), το Τέτοβο (βορειοδυτικά), το Γκόστιβαρ (δυτικά) και τη Στρούγκα (νοτιοδυτικά).

Τον Μάρτιο άλλα έξι μέλη αυτής της ομάδας, ανάμεσά τους και ο Ρετζέπ Μεμίσι, ιμάμης ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα Σκόπια, που θεωρείται ηγέτης των τζιχαντιστών, είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης πέντε έως επτά ετών.

Τα Σκόπια εκτιμούν ότι ο αριθμός των υπηκόων της ΠΓΔΜ οι οποίοι εντάχθηκαν στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων και πολέμησαν στο Ιράκ και στη Συρία ανέρχεται σε 130. Από αυτούς, οι δεκαέξι έχουν σκοτωθεί.

 

 

Σχετικά Νέα