Παρίσι:Σε εξέλιξη η επιχείρηση με πυρά και εκρήξεις

23566990_2015_11_18T060033Z_1490279429_LR2EBBI0GOMPP_RTRMADP_3_FRANCE_SHOOTING.limghandler

Σε εξέλιξη βρίσκεται  από τα ξημερώματα επιχείρηση των επίλεκτων δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας για τη σύλληψη ενός από τους υπόπτους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πληροφορίες για τρεις νεκρούς υπόπτους, μεταξύ τους γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε. σχεδόν τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές για συλλήψεις άλλων τριών, ενώ η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη -επειδή δεν έχει ακόμη αποκλειστεί να βρίσκεται ακόμη ταμπουρωμένο τουλάχιστον ένα άτομο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στόχος της επιχείρησης που οδήγησε στο διαμέρισμα ήταν ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο «εγκέφαλος» που πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -ασαφές ακόμη αν βρίσκεται στο σημείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των υπόπτων που βρίσκονται στο σημείο είναι και ο καταζητούμενος Σαλάχ Αμπντεσαλάμ.

Την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές είναι στα ίχνη του 9ου δράστη και σε διαμέρισμα πολυκατοικίας έχουν εντοπιστεί 2 με 3 ύποπτα άτομα. Για λόγους ασφαλείας, η συγκεκριμένη πολυκατοικία και γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν από τους ενοίκους.

 

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από τα γαλλικά μέσα   έξι ύποπτοι βρίσκονταν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί, τουλάχιστον δύο ύποπτοι είναι νεκροί και τρεις έχουν συλληφθεί ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας Κριστιάν Τομπιρά,δήλωσε ότι η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Σεν Ντενί βαίνει προς ολοκλήρωση.

Σχετικά Νέα