Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα απειλητικά μηνύματα ζητά η Παπακώστα

Η Νέα Ελληνική Ορμή (Ν.Ε.Ο.) της Κατερίνας Παπακώστα ζητά με ανακοίνωσή της την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να σταματήσουν οι πρακτικές στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως παρότρυνση σε βίαιες συμπεριφορές εναντίον δημοσίων προσώπων.

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε.Ο. τονίζει:

«Με πραγματική θλίψη διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία 24ωρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να διολισθήσει σε πρακτικές και τακτικές που κινούνται στα όρια του ποινικού αδικήματος, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία.

Στελέχη, θεσμικά και μη, του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται να παροτρύνουν συμπολίτες μας σε πράξεις βίας εναντίον δημοσίων προσώπων. Πρακτικές που κανένα πολιτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου δεν έχει διανοηθεί ποτέ να υιοθετήσει.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει οποιαδήποτε ενέργεια, λεκτική ή άλλου είδους, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, είτε πρόκειται για Τομεάρχη, είτε για αναπληρωτή Τομεάρχη, είτε ακόμη και εκπρόσωπο της Πειραιώς, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεριφορές και πρακτικές που μόνον με τα Δημοκρατικά ιδεώδη δεν συνάδουν.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, εάν πραγματικά σέβεται τα δημοκρατικά ιδεώδη, να αποπέμψει τα στελέχη αυτά, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλιώς διακινδυνεύει, εάν δεν το πράξει, την προσωπική του συνυπευθυνότητα για τις παραπάνω αντισυνταγματικές και προφανώς παράνομες συμπεριφορές και πράξεις».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα