Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις απειλές κατά του Ν. Κοτζιά

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση πραγματοποίησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, για τις καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά περί απειλών που εξακολουθεί να δέχεται κατά της ζωής του αλλά και μελών της οικογένειάς του.

Η κ. Δημητρίου  παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ενώ επειδή η παρέμβαση έγινε χωρίς προηγουμένη μήνυση του κ.Κοτζιά δεν θα διερευνηθεί το αδίκημα της «απειλής» καθώς για αυτό απαιτείται έγκληση του παθόντος. Η εισαγγελέας έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  τα σχετικά δημοσιεύματα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα και να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις αλλά και από ποιους.

Ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 αποκάλυψε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Έχω πάρει», είπε, «800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο ’63-’65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;», διερωτήθηκε.

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθεί  ως πρώτος μάρτυρας ο κ. Κοτζιάς προκειμένου να δώσει στοιχεία για τις απειλές που καταγγέλλει ότι δέχεται.

Σχετικά Νέα