Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούν 1st, 2016

Παράταση της αποχής μέχρι τις 15 Ιουνίου οι δικηγόροι

image_4_0_0_1Παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων μέχρι τις 15 Ιουνίου προτείνει ο ΔΣΑ, κάνοντας λόγο για αλλαγές «που εκτρέπουν -για μια ακόμη φορά- τη νομοθετική πολιτική του υπουργείου σε δεινή επίθεση κατά του δικηγορικού σώματος».
Ο ΔΣΑ πρόκειται να προτείνει στην ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος την Παρασκευή τη συνέχιση της αποχής.
Ειδικότερα, ο ΔΣΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Ο υπουργός Εργασίας δημόσια είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υποβάλει την αναλογιστική μελέτη για το ΕΤΑΑ. Δημόσια είχε αποδεχθεί τη βασιμότητα τροπολογιών που είχαν κατατεθεί από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ όπως και δημόσια είχε εξαγγείλει την άμεση προώθησή τους. Αντί αυτών, φαίνεται να επιλέγει την προώθηση αλλαγών που εκτρέπουν -για μια ακόμη φορά- τη νομοθετική πολιτική του Υπουργείου σε δεινή επίθεση κατά του δικηγορικού σώματος, παραγνωρίζοντας -και πάλι- θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος.
Εν όψει των ανωτέρω, το Δ.Σ. αποφάσισε να προτείνει, δια του προέδρου του, στην συνερχόμενη την 3η/6/2016 Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και 15/6/2016».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo