Παππάς:Θέλουμε πραγματικές λύσεις για το χρέος

040216203134_4581

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ,υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal  «Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος» .

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της χώρας. «Όχι άλλες αναβολές», τονίζει.

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του χρέους ως τις 24 Μαΐου.

«Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων μας. Ωστόσο έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους… Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση», αναφέρει.

Ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του ότι έλαβε υποστήριξη από τις ΗΠΑ,τον μεγαλύτερο μέτοχο του ΔΝΤ, για μια άμεση συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους. «Θέλουν μια λύση τώρα, όχι μόνον μια ημερομηνία για τη λύση», σημειώνει.

Σχετικά Νέα