Παππάς:Η αριστερή παρένθεση που ονειρεύτηκε η αξιωματική αντιπολίτευση θα γίνει παρένθεση οκταετίας

ImageHandler

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς,μιλώντας από το βήμα της Βουλής,κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα  λέγοντας χαρακτηριστικά «αριστερή παρένθεση που ονειρεύτηκε, θα γίνει παρένθεση οκταετίας».

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Παππάς υπογράμμισε  χαρακτηριστικά ότι ανοίγει πια μια καινούργια σελίδα για την χώρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα μέτρα, όπως συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν τον Ιούλιο, ανοίγει η ρύθμιση του χρέους, αποκαθίσταται η ρευστότητα στην Οικονομία, ξεκλειδώνει το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ και διαμορφώνεται μια καινούργια πραγματικότητα«στην οποία η ΝΔ θα βασανιστεί για να τοποθετηθεί ιστορικά».

Παράλληλα,ο κ. Παππάς είπε ότι αν κάτι μένει από την συζήτηση αυτή είναι «το απύθμενο θράσος» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτό θα είναι το πολιτικό γεγονός, που θα την χαρακτηρίζει» διότι – όπως σημείωσε – ορισμένοι νομίζουν ότι «εμείς θα αφήσουμε να ξεχάσει ο ελληνικός λαός όχι τις προθέσεις τους, τις δεσμεύσεις τους, τις υπογραφές τους το τι είχαν δεσμευτεί στην πέμπτη αξιολόγηση, τα 20 δις παραπάνω μέτρα».

Τόνισε ακόμη, ότι η αντιπολίτευση, κινείται με την κληρονομιά του κ. Σαμαρά,όχι μόνον την κληρονομιά της ακροδεξιάς, αλλά την γραμμή της «αριστερής παρένθεσης και του success story» η οποία – όπως ανέφερε ο κ. Παππάς επικαλούμενος αναφορά του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη – «μάθαμε πριν από λίγο ότι ξεχείλωσε ακόμη περισσότερο και πάει λέει για τον Απρίλιο του 2017».

Αναφορικά με την παρέμβαση του κ.Σαμαρά κατά την οποία  κάλεσε τους Έλληνες να συγκρίνουν πώς ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 και πώς είναι τώρα, ο κ. Παππάς τόνισε ότι αυτό το ζητεί ο κ. Σαμαράς «που το 2014 πήρε 10 δισ μέτρα και πάλι δεν έπιασε τον στόχο του πλεονάσματος».

Παράλληλα,συμπλήρωσε πως  ο κ. Σαμαράς, ζήτησε να το θυμηθούν οι αγρότες, οι οποίοι πήραν σε ενισχύσεις και αποζημιώσεις πάνω από 2 δις και με τον συνδυασμό φορολογικού και ασφαλιστικού η μέγιστη πλειοψηφία των οποίων ευνοείται, οι μαγαζάτορες που έζησαν το ρεκόρ λουκέτων το 2013, οι συνταξιούχοι, των οποίων πήγαινε τις επικουρικές για σφαγιασμό με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, την οποία απέτρεψε αυτή η κυβέρνηση, τους ιδιοκτήτες της πρώτης κατοικίας, που τώρα είναι πλήρως προστατευμένοι, ενώ κληροδοτήθηκε ένα καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης και μηδενικής προστασίας, οι 2 εκ. ανασφάλιστοι, που έχουν τώρα πρόσβαση στην υγειονομική προστασία και ασφάλιση, οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι, που δεν απολύθηκαν όπως προέβλεπε η πρώτη αξιολόγηση με τις υπογραφές Σαμαρά – Στουρνάρα, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που απέφυγαν για τις αρνητικές προβλέψεις της πέμπτης αξιολόγησης για την αγορά εργασίας.

«Να το θυμηθούν όλοι οι Έλληνες, καθώς παρακολουθούν τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και το «βέρτιγκο» αντιπολιτευτικής πολιτικής, στο οποίο έχει πέσει η ΝΔ» επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ είπε: «Μία μας κατηγορείτε για τυφλή σύγκρουση και μία μας κατηγορείτε για άνευ όρων παράδοση και μετά τα στελέχη σας ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι παραδόθηκαν άνευ όρων στις απαιτήσεις του κ. Τσίπρα».

Κάλεσε δε κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ερμηνεύσει τις δηλώσεις αυτές και να πει κατά πόσο «είναι συμβατές με την ακραία ρητορική περί παράδοσης, η οποία ακούγεται και αστεία από χείλη κάποιων που έχουν συγκεκριμένη θητεία και πρακτική σε κυβερνητικές θέσεις».

Αναφερόμενος στον στην προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες η οποία δημοσιεύτηκε και ενημέρωσε μέσα στο καλοκαίρι θα διεξαχθεί η δημοπρασία.

Συγκεκριμένα ο Ν.Παππάς τόνισε «Η Ελλάδα έπαψε να κατέχει την αποκλειστικότητα της μοναδικής χώρας που ποτέ δεν έκανε διαγωνισμό για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς» παρατήρησε και υπογράμμισε ότι με διεξοδική διαβούλευση (και στο στάδιο κατάρτισης του νόμου και στο στάδιο δημοσίευσης της προκήρυξης) και παρά τις προβλέψεις και την επιθυμία ορισμένων «δυστυχώς και μέσα στη Βουλή», «είμαστε στο τελευταίο στάδιο».

Ο Ν.Πππάς πρόσθεσε ότι , διαγωνισμός διασφαλίζει την διαφάνεια, τους ίσους όρους για τους συμμετέχοντες, την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων, τις θέσεις εργασίας, την ποιότητα, την μεγιστοποίηση του τιμήματος για το ελληνικό δημόσιο, ενώ λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

 

Σχετικά Νέα