Παπαδημούλης: Το μεγάλο στοίχημα η ισχυρή και μακροχρόνια ανάπτυξη

Τη σημασία της ανάπτυξης στη χώρα μας, ώστε να επωφεληθούν οι νέοι που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, υπογράμμισε ο αντιπροεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που μιλά στην ισπανική εφημερίδα «ElPais», με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας στην Αθήνα για την ανεργία των νέων.

«Αξιοποιούνται πόροι από το Κοινωνικό Ταμείο για τη μείωση της ανεργίας, αλλά το βασικό στοίχημα είναι να επιταχύνουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Υπογράμμισε πως το 2017 -για πρώτη χρονιά, μετά από δέκα χρόνια- η Ελλάδα πέτυχε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται από την Κομισιόν ρυθμός ανάπτυξης 2,5%. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι «η ανεργία των νέων μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο εάν εξασφαλίσουμε αυτή η ανάπτυξη να είναι ισχυρή και μακροχρόνια» και πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.

Επεσήμανε πάντως πως θα πρέπει «να αναστρέψουμε το «brain-drain» και να το μετατρέψουμε σε «brain-gain», να μην καταλήξουμε σε θέσεις εργασίας που ενισχύουν το «πρεκαριάτο», με υψηλά καταρτισμένους νέους να δουλεύουν ως σερβιτόροι, και να επιταχύνουμε τις επενδύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα