Παπαδημούλης: Η Ελλάδα μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στις ευρω – αραβικές σχέσεις

 Από το Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει το ελληνικό στοιχείο, που ζει σήμερα στις αραβικές χώρες, για την Ελλάδα που παρουσιάζει πλέον σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία της, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η Ελλάδα μπορεί να παίξει τον ρόλο μιας γέφυρας στις αναπτυσσόμενες ευρω-αραβικές σχέσεις. Υπάρχει κοινό συμφέρον και κοινό ενδιαφέρον ανάπτυξης μίας πολύπλευρης συνεργασίας: οικονομικής, μορφωτικής, πολιτιστικής, τόνισε χαρακτηριστικά. Και η Ελλάδα – ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα παίζει το ρόλο αυτής της γέφυρας, οικοδομώντας πολυμερείς συνεργασίες – όπως αυτήν με την Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ για την αξιοποίηση ενεργειακών κοιτασμάτων στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Έχουμε μακρά παράδοση καλών σχέσεων η Ελλάδα με τις αραβικές χώρες. Έχουμε ισχυρή ομογένεια σε πάρα πολλές χώρες, και μπορούμε να αναπτύξουμε – όπως η Αίγυπτος – και μπορούμε να παίξουμε ένα πολύπλευρα θετικό ρόλο. Αυτήν την ώρα που η περιοχή των αραβικών χωρών μαστίζεται από προβλήματα, η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας. Και νομίζω ότι και η Ευρώπη έχει κάθε συμφέρον να αξιοποιήσει τη γέφυρα που λέγεται Ελλάδα, για να αναπτύξει τις σχέσεις με τις αραβικές χώρες.

Σχετικά Νέα