Παπαδημούλης: Ζητάμε ευρωπαϊκές λύσεις για το χρέος, το οποίο είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε πως είναι απαραίτητη η εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης.

Ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα την Έκθεση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) «Σχετικά με τις οικονομικές πολιτικές της ζώνης του ευρώ», τόνισε πως «είναι ώρα για πράξεις. Όχι για λόγια και ευχολόγια σε πνεύμα business as usual. Ζητάμε εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης και ευρωπαϊκές λύσεις για το χρέος, το οποίο είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Όπως κι εσείς ομολογήσατε, στα χρόνια της κρίσης αυξήθηκαν επικίνδυνα οι ανισότητες. Και οι κοινωνικές και οι περιφερειακές. Αντί για σύγκλιση έχουμε απόκλιση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς. Τον Βορρά και το Νότο. Γι’ αυτό και χρειάζεται εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής ενοποίησης της Ευρωζώνης, αλλά με επίκεντρο τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση μιας ανάπτυξης που να στηρίζει κυρίως τους ασθενέστερους και την κοινωνική συνοχή», είπε ο κ. Παπαδημούλης, απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και αρμόδιο Επίτροπο για θέματα του Ευρώ και του Κοινωνικού Διαλόγου, Valdis Dombrovskis. «Γι’ αυτά απαιτούνται μέτρα» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Ενίσχυση του ταμείου Juncker, περισσότερα κονδύλια για τη μείωση της ανεργίας των νέων, ενίσχυση του ρόλου της Τράπεζας Ευρωπαϊκών Επενδύσεων, τόνωση της ζήτησης και των επενδύσεων – σε χώρες όπως η Γερμανία που έχει θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα σε βάρος του Ευρωπαϊκού Νότου», κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα