Παπαδημούλης:Η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει κούρεμα του χρέους και με άλλη μορφή πέραν της κλασικής

dimitris-papadimoulis-arxeiou

Ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM»,εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα ουσιαστικό κούρεμα του δημόσιου χρέους «και με άλλη μορφή» πέραν της κλασικής .

Ο κ.Παπαδημούλης εξήγησε «Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η μορφή; Μια πολύ μεγάλη περίοδος χάριτος, σταθεροποίηση και μείωση των επιτοκίων και μια πολύ μακρά περίοδος ωρίμανσης και αποπληρωμής του χρέους».

Παράλληλα,είπε πως  η κυβέρνηση δεν περιμένει κανένα θαύμα, αφού είναι ολοφάνερο ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το λέει από την πρώτη στιγμή. Όταν το πρωτοείπαμε μας έλεγαν “απαγορεύεται και να το λέτε γιατί δεν είστε πατριώτες και δυσκολεύετε την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας”. Η διαφορά τώρα, μετά από μερικούς μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι όλοι ομολογούν ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό».

Επίσης,ο Δ. Παπαδημούλης επισήμανε ακόμη ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να έχουμε επενδύσεις ύψους 100 δισ. ευρώ, όχι μόνο από κοινοτικά κονδύλια ή δημόσια, που δεν είναι και πολλά, αλλά και από ιδιωτικές επενδύσεις, με κεφάλαια που θα προέλθουν τόσο απ’ έξω, όσο και από αυτά που βρίσκονται παραχωνιασμένα εδώ και εκεί, προκειμένου να ανακτήσουμε την αποεπένδυση που υπήρχε στα πέντε χρόνια του μνημονίου».

Αναφορικά με τα τα γερμανικά ξενοδοχεία που εδρεύουν στις ακτές της Τουρκίας και την επίπτωση που μπορεί να έχει για την ελληνική πλευρά η επιβολή του ΦΠΑ στη διανυκτέρευση, ο Δ. Παπαδημούλης απάντησε: «Διαψεύστηκε η θεωρία ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα διαλυθεί ο τουρισμός. Το επιχείρημά μου είναι ότι τη χρονιά αυτή του τουριστικού ρεκόρ, που νησιά-διαμάντια τουριστικά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη “βούλιαξαν”, είχαμε απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ».

Σχετικά Νέα