Παπαδημούλης:Έβηξε ο Σόιμπλε και κρυολόγησε ο Μητσοτάκης

Θλιβερή χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΝΔ για την επιστολή Τσακαλώτου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Θυμίζω και σε σας και στον κ. Κικίλια ότι η ΝΔ έκανε κωλοτούμπα και ενώ έλεγε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αρνήθηκε να τα ψηφίσει και επέλεξε αυτό το θλιβερό ‘παρών’ επειδή αντέδρασε ο Σόιμπλε», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Σχολίασε δε ως εξής τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Έβηξε ο Σόιμπλε και κρυολόγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έχουν και μούτρα να κάνουν τέτοια σχόλια;».

«Έχουν πάθει βέρτιγκο οι άνθρωποι: Δευτέρα-Τετάρτη- Παρασκευή μας κατηγορούν ότι οδηγούμε σε ρήξη, Τρίτη- Πέμπτη-Σάββατο μας κατηγορούν ότι έχουμε υποταγεί και την Κυριακή ξεκουράζονται» είπε ο κ. Παπαδημούλης και σημείωσε: «Εάν ένα κόμμα όπως η ΝΔ που φιλοδοξεί αύριο, μεθαύριο να γίνει κυβέρνηση, αλλάζει θέση μέσα σε λίγες ώρας επειδή αντέδρασαν οι πιο ακραίοι κύκλοι των δανειστών δανειστές, πώς θα διαπραγματευτούν τα μεγάλα θέματα;», αναρωτήθηκε ο κ. Παπαδημούλης.

«Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχω από τον αρμόδιο επίτροπο κ. Μοσκοβισί 77 από τα 80 προαπαιτούμενα έχουν κλείσει και στα τρία που απομένουν οι διαφορές γεφυρώνονται» είπε μεταξύ άλλων στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συμπλήρωσε ότι χρειάζεται όλοι να δείξουν καλή θέληση και υπογράμμισε ότι κανείς δεν θέλει την καθυστέρηση.

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά, ούτε από το επίδομα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς αυτά δεν επηρεάζουν τα δημοσιονομικά, απέδωσε δε την καθυστέρηση στη διαφωνία Σόιμπλε-ΔΝΤ για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Διαβάζω ότι στο ΔΝΤ έχουν αποφασίσει να κρατήσουν καθυστέρηση για να ενημερωθεί η νέα διοίκηση Τραμπ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σημείωσε ότι προσπάθησαν να φορτώσουν την εμπλοκή και την καθυστέρηση στην Ελλάδα με αφορμή τα δυο μέτρα.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι οι περισσότεροι που επηρεάζουν τη λύση του προβλήματος θέλουν να κλείσει η αξιολόγηση και τόνισε πως η ακραία τιμωρητική γραμμή που υιοθετήθηκε από ορισμένους (δανειστές) δεν έγινε η επίσημη γραμμή των εταίρων.

Σχετικά Νέα