Παν.Λαφαζάνης:«Ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι προστάτης της χώρας μας αλλά εκφραστής μιας Γαλλίας των πολυεθνικών εταιρειών»

lafazanisΣε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζει ότι «ο παλιός “Ολαντρέου” μετετράπη από τον Αλέξη Τσίπρα σε δήθεν μέγα προστάτη και ανιδιοτελή σύμμαχο της χώρας μας».

Ο  επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συνεχίζει λέγοντας πως: «Δεν άλλαξε ο Φρανσουά Ολάντ, αυτός που άλλαξε είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις του, ακολουθεί σκληρότατες μνημονιακές πολιτικές και δίνει διαβεβαιώσεις στον Φρανσουά Ολάντ ότι θα εφαρμόσει απολύτως και στο ακέραιο όλα τα κατεδαφιστικά μέτρα που περιέχονται στο τρίτο μνημόνιο».

«Ο Φρανσουά Ολάντ δεν είναι προστάτης της χώρας μας αλλά εκφραστής μιας Γαλλίας των πολυεθνικών εταιρειών και εκφραστής μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης Ευρώπης, στην οποία εναγωνίως διαπραγματεύεται ένα ρόλο στο πλάι της ηγεμονευούσης Γερμανίας. Ο Φρανσουά Ολάντ τη μόνη “βοήθεια” που προσέφερε στη χώρα μας είναι για να προσυπογράψει το τρίτο καταστροφικό για το παρόν και το μέλλον, της μνημόνιο» λέει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης καταλήγει στη δήλωσή του σημειώνοντας πως: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από προστάτες, οι οποίοι, μάλιστα, επιδιώκουν να ανταλλάξουν την “προστασία” τους με την “μπιρ – παρά” εξαγορά δημόσιων φιλέτων της χώρας μας. Αντίθετα, αυτό που επειγόντως χρειάζεται η Ελλάδα είναι η προστασία του δημόσιου πλούτου της και πρώτα απ’ όλα μια ανεξάρτητη αντιμνημονιακή πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης του τόπου».

Σχετικά Νέα