Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούλ 11th, 2015

Πέδρο Κοέλιο:Οι εταίροι της Ελλάδας αρνούνται να συζητήσουν «διαγραφή του χρέους» της Αθήνας,είναι ανοικτοί μόνο στην αναδιάταξη των πληρωμών του

pedro-coelho-6401426144307

Σύμφωνα με τον  Πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο «Οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας αρνούνται να συζητήσουν μία «διαγραφή του χρέους» της Αθήνας, αλλά είναι ανοικτοί σε μία αναδιάταξη των πληρωμών του»δήλωσε σήμερα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός υπογράμμισε «Υπάρχει μία πολύ διευρυμένη συναίνεση στην Ευρώπη που αρνείται να τεθεί στο τραπέζι μία διαγραφή του χρέους. Αυτό έχει ειπωθεί πολύ καθαρά κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής της ευρωζώνης».

«Όμως όλοι είμαστε διατεθειμένοι να βρούμε ένα περίγραμμα αποπληρωμής αυτού του χρέους και των επιτοκίων του που θα βοηθήσει την Ελλάδα να εξέλθει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται», πρόσθεσε ο Πάσος Κοέλιο, στο περιθώριο μίας επίσκεψης στο κέντρο της χώρας.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν εύκολο για τους επικεφαλής των κυβερνήσεων στην Ευρώπη να πουν στις χώρες τους ότι πρόκειται να διαγραφούν δισεκατομμύρια ευρώ τα οποία οι χώρες αυτές χρειάζονται», υπογράμμισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo