Ο G. Papadopoulos: Το επιτελείο του Trump είχε συμφωνήσει σε συνάντηση με τους Ρώσους

Μπορεί ο Λευκός Οίκος και το επιτελείο του Donald Trump, συμπεριλαμβανομένων των κατηγορούμενων για προδοσία Paul Manafort και Rick Gates, να χαρακτηρίζουν τον George Papadopoulos ασήμαντο παίκτη στην προεκλογική καμπάνια του 2016, όμως ο ίδιος επιμένει, με ισχυρισμούς και στοιχεία ότι όλες οι ενέργειές του ήταν σε γνώση των κορυφαίων συνεργατών του νυν προέδρου και τότε υποψήφιου.

Μάλιστα, σε e-mail του ο εθελοντής ελληνοαμερικανός σύμβουλος, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI, ισχυρίζεται ότι οι επικεφαλής της εκστρατείας είχαν συμφωνήσει για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση του Trump με εκπροσώπους του Vladimir Putin πριν τις εκλογές -κάτι που, εφόσον επαληθευτεί, θα βάλει κυριολεκτικά «φωτιά» στις έρευνες του Robert Mueller για τον «ρωσικό δάκτυλο» και την εμπλοκή του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με το e-mail, που εστάλη προς τον «σύνδεσμό» του στη Ρωσία μία εβδομάδα πριν το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που έδωσε και επισήμως το χρίσμα στον Trump, τον Ιούλιο του 2016, ο Papadopoulos προτείνει η συνάντηση να γίνει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο. Σε αυτήν θα συμμετέχει, όπως γράφει, «ο εθνικός πρόεδρός μου και πιθανότατα ένας σύμβουλος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής», μαζί με μέλη του γραφείου του Putin και του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Από την πλευρά μας έχει εγκριθεί», γράφει ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Manafort, Jason Maloni, επέμεινε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τη Ρωσία, αλλά και ότι κάθε προσπάθεια που υπήρξε για να δημιουργηθούν δεσμοί απορρίφθηκε. Παρουσιάζοντας ένα άλλο e-mail, με ημερομηνία τον Μάιο του 2016, με το οποίο είχε απορρίψει άλλη πρόταση συνάντησης του Trump με τον Putin ή ρώσους αξιωματούχους, ο Maloni δήλωσε τα εξής: «Η ταχεία αντίδραση του κ. Manafort σε εκείνη την περίπτωση αποδεικνύει το κλίμα της προεκλογικής εκστρατείας – κάθε πρόσκληση από ρωσικής πλευράς, άμεση ή έμμεση, θα απορρίπτονταν αυτομάτως».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα