Ο «Τηλέμαχος» έντυσε στα λευκά και την Αθήνα (Φωτογραφίες)

Η κακοκαιρία «Τηλέμαχος» σαρώνει την Αττική με πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο χιονιάς έκανε την εμφάνισή του και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήδη από το απόγευμα της Δευτέρας, η επέλαση του Τηλέμαχου είχε ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια και περιοχές όπως το Χαλάνδρι και η Κηφισιά.

Η κυκλοφορία στους δρόμους χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσοχή, καθώς κάποια σημεία του οδικού δικτύου παραμένουν κλειστά, ενώ τα πεζοδρόμια θυμίζουν παγοδρόμια. Τα περισσότερα μέσα μεταφοράς κυκλοφορούν, ωστόσο με προβλήματα.

Τα μέτρα της τροχαίας

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος από το ύψος του καταστήματος <<Ζυγός>> ρεύμα προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”, (από ώρα 00:05).
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Άγιου Πέτρου έως το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • 6η χ/θ Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα περιοχή Μάνδρας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του «Γηπέδου» έως την περιοχή Ανατολή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Επί της Λ. Χασιάς, από το ύψος του καταστήματος <<Αβράμης>> , ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια, (από ώρα 00:10).
  • Περιοχή Καλοπούλα ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό, (από ώρα 00:50)
  • Έξοδος Αττικής Οδού προς Ν.Ε.Ο.Αθηνών-Λαμίας, (από ώρα 02:45)
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών –Λαμίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, Δήμος Κηφισιάς, (από ώρα 02:35). Την 08:00 ώρα, άνοιξε το ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία.
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος του Γηπέδου Καισαριανής, ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Κατεχάκη (από ώρα 03:30)
  • Επί της Λ. Κατεχάκη έξοδος προς Καισαριανή, (από ώρα 04:40)

Αλυσίδες χρειάζονται: 

  • 6ο χλμ Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα περιοχή Μάνδρας (από 19:30 ώρα της 07-01-2019)

Να σημειωθεί ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους μικρούς δρόμους -στα βόρεια προάστια κυρίως- καθώς δεν έχουν καθαριστεί και δεν έχει πέσει αλάτι με αποτέλεσμα σε κάποιους από αυτούς να υπάρχουν προβλήματα.

Το χιόνι έκανε την εμφάνισή του και στην ΑθήναΣτην Αθήνα άρχισε να χιονίζει λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματαΕντονη χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας

Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και λεωφορεία 

Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται από σήμερα το πρωί μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», καθώς το χιόνι που έπεσε από χθες το βράδυ στην Αθήνα δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής.

Μεταξύ των λεωφορείων, που έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους λόγω παγετού, είναι το 550 (Κηφισιά-Π. Φάληρο) πηγαίνει μέχρι σαχτυλίδι στο Μαρούσι, το 622 (Ανω Γαλάτσι-Γουδί), πηγαίνει μέχρι την πλατεία Κυψέλης, το 608 (Νεκρ. Ζωγράφου-Γαλάτσι) και το 224 (Καισαριανή-Ελ. Βενιζέλου).

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος, Eurokinissi

.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα