Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή δίκη για τον ξυλοδαρμό μελών της Ν.Συνασπισμού

FVFGGVΣχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή δίκη για τον ξυλοδαρμό μελών της Ν. Συνασπισμού από αστυνομικές δυνάμεις το 2010.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να αθωώσει “λόγω αμφιβολιών” τον επικεφαλής της αστυνομικής διμοιρίας που κατηγορείτο ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό του Νάσου Ηλιόπουλου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού και του Λεωνίδα Καπουτσή, μέλους της Νεολαίας Συνασπισμού, δεν συνιστά κεραυνό εν αιθρία.

Η τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας να μην ολοκληρώνει τις διαδικασίες των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων ή να φροντίζει να αποκρύπτει επιμελώς κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν σε υποθέσεις βιαιοπραγίας αστυνομικών οργάνων είναι συνήθης.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναδεικνύει επίσης την κουλτούρα ανοχής και συγκάλυψης τέτοιων περιστατικών. Από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε πως θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας στον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας και τη θωράκιση της Δικαιοσύνης.

 

left.gr

Σχετικά Νέα