Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

«Άκρως προκλητική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση των έξι εκδοτικών επιχειρήσεων εναντίον της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ. Ειδικότερα, αναφέρει πως «οι συγκεκριμένοι εκδότες-ιδιοκτήτες συγκροτημάτων ΜΜΕ επιχειρούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, φορτώνοντας τις ευθύνες για την κρίση στον χώρο του Τύπου σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους».

Προς τούτο, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «προβαίνουν στην απολύτως απαράδεκτη και χυδαία κίνηση να απειλούν με απολύσεις, προκειμένου να μη βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν για την επικουρική ασφάλιση των εργαζομένων στα ΜΜΕ». Σχολιάζει, δε, ότι «την ίδια τακτική, άλλωστε, είχαν ακολουθήσει και οι καναλάρχες κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «να αναζητούν υπεύθυνους για την κρίση στον χώρο των ΜΜΕ, το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι εκδότες που συνέταξαν την ανακοίνωση ενάντια στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ είναι να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους».

«Οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό. Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και οι αγώνες των σωματείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι το καλύτερο εχέγγυο για τη διάσωση του ταμείου τους» τονίζει, καταλήγοντας, το κυβερνών κόμμα.

Σημειώνεται, ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι εκδοτικές επιχειρήσεις ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ ΑΕ, ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ και ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΕ, ισχυρίζονται ότι «για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου της θα οδηγήσει στη βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους». «Θα προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστα να συνμεχίσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις μας» προσθέτουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα