Ο Π. Κουρουμπλής προανήγγειλε τη δρομολόγηση 4ου πλοίου για τη Σαμοθράκη

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, προανήγγειλε στη Βουλή, τη δρομολόγηση και τέταρτου πλοίου στη Σαμοθράκη.

Απαντώντας, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Δημοσχάκη, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης θα συνεχιστεί και θα παρθούν άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε να αποκτήσουν εύκολη συγκοινωνιακή πρόσβαση τόσο η Λήμνος όσο και όλα τα εγκαταλειμμένα νησιά.

«Η Σαμοθράκη από εγκαταλελειμμένο νησί αποκτά πλέον πρόσωπο. Το ενδιαφέρον μας θα συνεχιστεί γιατί οφείλουμε να δώσουμε ζωή στις παραμεθόριες περιοχές», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Η απομόνωσή τους ανήκει στο παρελθόν γιατί άλλαξε ο τρόπος αξιοποίησης των χρημάτων για τις άγονες γραμμές. Τα χρήματα παλαιότερα εξυπηρετούσαν τους εφοπλιστές. Τώρα πάνε για τους κατοίκους τους. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και να δοκιμάσουμε τη δυνατότητα να υπάρξει σύνδεση Μυτιλήνης-Λήμνου-Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης έτσι ώστε να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική σε αυτές τις περιοχές».

Σχετικά Νέα